Burennetwerk Amsterdam

Wat is Burennetwerk Amsterdam?

Logo Burennetwerk Amsterdam

Het Burennetwerk koppelt buurtgenoten aan elkaar voor eenvoudige burenhulp. Hierbij kan je denken aan een kopje koffie, boodschapje, uitje, een klusje in huis of tuin of mee naar een afspraak in het ziekenhuis. Mensen die iets willen doen voor hun buurtgenoten worden gekoppeld aan mensen in hun buurt die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. 

Wat is een goede buur?

Een goede buur is een bewoner die zijn hulp wil aanbieden aan een buurtgenoot die hulp kan gebruiken. Na inschrijving volgt er een kennismakingsgesprek om te kijken wie je bent en wat je kunt doen. Het Burennetwerk zoekt daarna bij jouw aanbod een hulpvraag die hierbij past, in jouw eigen buurt.

Samenwerking zoiizo.nl en Burennetwerk

Via zoiizo.nl komen mensen met een hulpaanbod en hulpvraag met elkaar in contact zonder tussenkomst van een organisatie. In sommige situaties vind je het misschien prettig om te weten dat er bemiddeld wordt tussen degene die wil helpen en degene die hulp nodig heeft. Burennetwerk zorgt voor deze bemiddeling.

Hoe werkt het?


Goede buur worden?
Bij aanmelding op zoiizo.nl verschijnt de optie ‘Ik wil ook goede buur worden bij Burennetwerk Amsterdam’. Als je deze optie aanvinkt, zoekt het Burennetwerk contact met je voor een kennismakingsgesprek. Je bent nog tot niets verplicht.
Ben je al aangemeld bij zoiizo.nl? Ga naar `mijn zoiizo > mijn gegevens" en vink aan "ik wil ook goede buur worden bij Burennetwerk Amsterdam".

Je bent al goede buur?

Als je geregistreerd staat bij zoiizo.nl als goede buur verschijnt het logo van het Burennetwerk bij jouw berichten. Ook kan jij als goede buur reageren op de berichten die geplaatst zijn met het logo van Burennetwerk.

Je hebt een vraag voor een goede buur? 
Meld je eerst aan op zoiizo.nl. Bij het plaatsen van een bericht kan je aangeven dat je alleen geholpen wilt worden door een `goede buur` van het Burennetwerk. Dan wordt je bericht automatisch doorgestuurd waarna Burennetwerk zijn best doet om een goede buur voor je te vinden. Als iemand reageert die nog geen goede buur is, wordt hij of zij uitgenodigd om goede buur te worden en kan daarna alsnog de hulp bieden.
 
Meer informatie

Bezoek de website van Burennetwerk Amsterdam.