Hoe werkt zoiizo

zoiizo is simpel en gratis

Via een computer, laptop, mobiel of tablet ga je naar www.zoiizo.nl

  1. Bekijk vraag en aanbod: je kan in de geplaatste berichten kijken of er iets bij staat wat aan jouw hulpvraag of hulpaanbod voldoet.
  2. Plaats een bericht: je kan zelf een bericht plaatsen waarin je hulp vraagt of aanbiedt.

Berichten bekijken

Alle berichten op zoiizo zijn openbaar. Iedereen kan dus bekijken wat er geplaatst is. Hiervoor hoef je niet in te loggen. Als je wilt reageren of zelf een bericht wilt plaatsen dien je wel in te loggen. Hiervoor geef je jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer op.

Een bericht plaatsen

Om zelf een bericht te plaatsen klik je op ‘plaats bericht’ bovenin. Maak een keuze uit het plaatsen van een vraag of aanbod. Geef een categorie op, een titel, een korte omschrijving en de postcode van de plek waar de hulp gewenst is. Je kan zelf een foto uploaden bij het bericht. Als je geen foto kiest dan komt er automatisch een foto bij. Om het bericht te plaatsen moet je ingelogd zijn.

Reageren op een bericht

Je kan op twee manieren reageren op een bericht. Je kan een privébericht sturen aan degene die het bericht heeft geplaatst. Deze persoon ontvangt hiervan een e-mail. Ook de redactie van zoiizo kan zien welk bericht je verstuurt. Deze reactie is niet zichtbaar op zoiizo. Je kan ook een openbare reactie op een bericht plaatsen. Deze reactie is voor iedereen zichtbaar op de website. Als je openbaar wilt reageren op zoiizo moet je je eerst aanmelden en ingelogd zijn.

Inloggen

Aanmelden of inloggen is nodig om een bericht te plaatsen of op een bericht te reageren. Bij het aanmelden vragen we enkele gegevens: naam, e-mailadres en telefoonnummer. Via jouw e-mail ontvang je een bevestigingslink, waarmee je jouw account op zoiizo.nl kunt activeren. Je kan vervolgens een eigen wachtwoord invullen. Na de eerste aanmelding kan je voortaan altijd inloggen op zoiizo, door jouw e-mailadres en wachtwoord in te voeren.
Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Gebruik zoiizo veilig en succesvol

zoiizo geeft de mogelijkheid om met buurtgenoten in contact te komen om hulp te geven of te ontvangen. Hieronder staan een paar tips waarmee je de kans vergroot dat iemand reageert op een bericht

  • Als je een bericht plaatst, vermeld daarin dan duidelijk welke hulp je nodig hebt, of wat je aanbiedt te doen voor een ander. Maak bijvoorbeeld duidelijk of het gaat om eenmalige hulp, of voor een langere periode.
  • Maak in jouw bericht duidelijk hoe ver iemand moet reizen om hulp te bieden, door te vermelden in welke buurt de hulp gevraagd of aangeboden wordt. Het is niet nodig om uw exacte adres in een bericht te vermelden.
  • Het toevoegen van een foto helpt vaak om duidelijk te maken wat je aanbiedt of vraagt.
  • Als je in contact bent gekomen met iemand via zoiizo, dan is het handig om eerst op een neutrale plek af te spreken. Bijvoorbeeld het buurthuis bij jouw in de buurt. Onder netwerk staan voorbeelden van plaatsen waar je kan afspreken voor een ontmoeting.
  • Heb je een vervelende ervaring met iemand die je via zoiizo hebt leren kennen? Meld dit dan direct via: helpdesk@zoiizo.nl

Vragen

Heb je vragen of tips? Stuur direct een bericht

Heb jij, of iemand in jouw omgeving, hulp nodig bij het gebruik van de website? Er zijn in de buurt verschillende locaties waar je gebruik kan maken van een computer en waar je meestal wel geholpen kan worden bij het gebruik van zoiizo. Onze partners helpen graag.