Nieuws

Nieuwsbrieven
We versturen regelmatig een nieuwsbrief met leuke verhalen en ontwikkelingen van zoiizo.
Je kan je hiervoor aanmelden.

> nieuwsbrief juli 2015
> nieuwsbrief juni 2015
> nieuwsbrief april 2015
> nieuwsbrief maart 2015
> nieuwsbrief januari 2015
> nieuwsbrief december 2014
> nieuwsbrief oktober 2014
> nieuwsbrief september 2014
> nieuwsbrief juli 2014
> nieuwsbrief mei 2014

Ontmoeten in de Yoga-Buzz - Artikel Stadsblad De Echo

woensdag, 5 augustus 2015

Samen met buurtgenoten ervaring en inspiratie delen op een prachtige zomerdag, met uitzicht op de Gaasperplas. Ilma la Bella uit Nellestein ziet het helemaal voor zich. Ze is kwartiermaakster bij project Samenredzaam Gaasperdam en in die hoedanigheid verzamelt ze vragen en behoeften uit haar buurt. Hiervoor zoekt ze antwoorden, oplossingen en bedenkt ze nieuwe initiatieven, zoals de Yoga-Buzz.

Lees verder →

Wijziging spreekuur bibliotheek

maandag, 3 augustus 2015

Sinds 18 mei is het zoiizo spreekuur in de bibliotheek op maandagmiddag. Dit verandert vanaf volgende week: dan is het spreekuur weer (als vanouds) op woensdagmiddag. Let op: deze week is zoiizo er niet.

Kom dus vanaf woensdag 12 augustus langs in Bibliotheek Bijlmer, Frankemaheerd 2, van 15.00 - 17.00 uur. Je kunt hier altijd terecht met vragen over zoiizo en burenhulp. Dus kun je hulp gebruiken? Of wil je iets voor een ander doen? Kom langs!

Lees verder →

Van groen naar rood

maandag, 27 juli 2015

De Buurtcamping Egeldonk in Zuidoost was op zaterdag 25 juli in volle gang, met vele enthousiaste kampeerders. Wij hadden van 11.00 - 13.00 uur een mooie gelegenheid om al deze kampeerders kennis te laten maken met zoiizo. Maar soms loopt het niet helemaal zoals verwacht. Dat gold deze zaterdag ook: code rood.


Lees verder →

De Buurtcamping

maandag, 13 juli 2015

Zoiizo is op zaterdag 25 juli van 11.00-13.00 uur te vinden op de Buurtcamping. Deze camping is één weekend lang te vinden in de E-buurt op het veldje achter Egeldonk 50. De naam zegt het al: kamperen voor en door buurtbewoners in Zuidoost.

Lees verder →

Zoiizo in de Yoga-Buzz

maandag, 15 juni 2015

Samenredzaam Gaasperdam heeft begin mei de Yoga-Buzz gelanceerd. Dit is een camper welke regelmatig te vinden is aan de noordoever van de Gaasperplas. Initiatiefneemster Ilma la Bella wil met deze nieuwe ontmoetingsplaats mensen, projecten en ideeën uit de buurt samenbrengen. Ook onze website zoiizo.nl is vanaf nu te bezoeken in de Buzz.

Lees verder →

Een platform voor dromen - Artikel Stadsblad De Echo

woensdag, 27 mei 2015

Een buitengewone interesse in anderen heeft Clary van der Veen (51) altijd al gehad. Ze produceert webvideos en is van oorsprong cultureel antropologe. “Ik ben geïnteresseerd in wat mensen denken en waarom ze de dingen doen die ze doen. Ook diegenen die buiten de participatiesamenleving staan.” Daarom heeft ze het project ‘Dromen’ opgezet, waarin ze de dromen van buurtbewoners die aan de zijlijn staan ‘werkelijkheid’ laat worden in een filmpje.

Lees verder →

Buurtmarktplaats zoiizo - artikel Het Venster

vrijdag, 1 mei 2015

Iin de mei/juni editie van Het Venster, het bewonersblad van verzorgingshuis Evean Henriette Roland Holst en Het Ravenstein, verscheen het onderstaande artikel.

Lees verder →

Verhuizing van spreekuur Bibliotheek

woensdag, 29 april 2015

Informatietoer zoiizo.nl Sinds oktober 2014 is er een wekelijks zoiizo spreekuur op woensdagmiddag in Bibliotheek Reigersbos. Dit spreekuur gaat verhuizen naar een andere middag én een andere locatie. Vandaag is dus de laatste middag in Bibliotheek Reigersbos.

Vanaf maandag 18 mei is iedereen welkom op maandagmiddag van 15.00 - 17.00 uur in Bibliotheek Bijlmer, Frankemaheerd 2. Je kunt hier als vanouds terecht met vragen over zoiizo en burenhulp. Kun je hulp gebruiken? Of wil je iets voor een ander doen? Kom langs!

Lees verder →

Informatie in Henriette Roland Holst

dinsdag, 7 april 2015

Op woensdagochtend 8 april van 10.00 - 12.00 uur zijn wij in het Henriette Roland Holst te vinden met onze informatiekraam. We beantwoorden graag vragen over burenhulp voor zowel de bewoners van het huis als buurtgenoten. Ook zal om 10.00 uur de opening van het tweedehands winkeltje in het huis worden verricht. Heb je een hulpvraag? Of wil je iets voor een ander doen? Kom langs bij het Henriette Roland Holst, Kortvoort 100.

Lees verder →

Veel aanbod van hulp in de K-buurt en Gaasperdam

maandag, 30 maart 2015

Zoiizo.nl en Burennetwerk Amsterdam werken al geruime tijd samen om vraag en aanbod van hulp bij elkaar te brengen. Het Burennetwerk heeft veel goede buren in Zuidoost die zich willen inzetten voor een buurtgenoot die wel wat hulp of contact kan gebruiken: tijd voor een update!

Lees verder →

Een inspirerende slimme middag

maandag, 23 maart 2015

Zaterdag 21 maart was zoiizo.nl op de Slimme Markt in BuurtHuis Holendrecht. Op www.zoiizo.nl helpen buren uit Zuidoost elkaar, vrijwillig en zonder financiële vergoeding. Heb je een hulpvraag? Of wil je iets voor een ander doen? Je kunt je gratis aanmelden en eenvoudig een bericht plaatsen.

Lees verder →

Slimme Markt

maandag, 16 maart 2015

Aanstaande zaterdag wordt de Slimme Markt georganiseerd. Een markt waar je kunt proeven, voelen, zelf toepassen en vooral samen op een leuke manier meer te weten komt over duurzaamheid. Ook zoiizo is aanwezig om te laten zien hoe makkelijk je buurtgenoten kunt bereiken om elkaar te helpen. Lees wat er nog meer te doen is.

Wanneer: zaterdag 21 maart van 12.00-16.00 uur.
Waar: BuurtHuis Holendrecht, Holendrechtplein 38.

Lees verder →

Tuesday tip

dinsdag, 3 maart 2015

Vanaf nu delen we iedere dinsdagmiddag een tuesday tip. Dit zijn handige weetjes over zoiizo die het gebruik wat makkelijker kunnen maken. Soms gaat het over het formuleren van je bericht, een andere keer over het afspreken als je een buur hebt gevonden. Heb je suggesties voor de tuesday tip, stuur dan een e-mail naar info@zoiizo.nl.

Lees verder →

Informatietoer zoiizo gaat door

maandag, 2 februari 2015

Informatietoer zoiizo.nl In de maand november hebben we een informatietoer georganiseerd langs diverse locaties in Zuidoost, waaronder Bibliotheek Reigersbos. Dit heeft er toe geleid dat we sinds 29 oktober 2014 wekelijks in de biobliotheek te vinden zijn en dit krijgt een vervolg: ook in de maanden februari, maart en april zal ons wekelijkse spreekuur in Bibliotheek Reigersbos doorgaan.

Kom langs als je niet precies snapt hoe je je kunt aanmelden of je bericht moet formuleren. Ook als je vragen hebt over burenhulp kan je langskomen.

Wanneer: iedere woensdagmiddag van 15.00 - 17.00 uur
Waar: Bibliotheek Reigersbos, Rossumplein 1

Lees verder →

Geen vis maar een hengel - Artikel Stadsblad De Echo

woensdag, 28 januari 2015

Sinds een paar weken is Dayenne Tempo (32) bezig om een bazaar met gebruikte kleding, speelgoed en schoenen te organiseren voor mensen met de laagste inkomens. ‘Mensen vinden het super. Ik heb al aardig wat ingezameld en bewaar alles bij mij in de berging. Als die te vol wordt heb ik al extra ruimte geregeld.’

Lees verder →

Resultaten gebruikersonderzoek

maandag, 26 januari 2015

In december hebben we een enquête afgenomen onder de gebruikers van zoiizo.nl. Dit hebben we gedaan omdat de website ruim een jaar bestond en we benieuwd waren wat de gebruikers ervan vonden. Voor iedereen die heeft mee gedaan nogmaals: heel hartelijk bedankt!

Lees verder →

Zwemmaatje gezocht en gevonden - Artikel Gemeentekrant

donderdag, 22 januari 2015

Ronald is gek op zwemmen. Hij is echter slechtziend en kan dus niet zo makkelijk alleen naar het zwembad. Ronalds moeder Ria vroeg zich af of er iemand in de buurt te vinden was die af en toe met hem wil zwemmen. Zij plaatste daarom een berichtje op zoiizo.nl. Gevraagd: wie wil zwemmaatje van mijn zoon worden?

Lees verder →

Gebruikersonderzoek

donderdag, 11 december 2014

De website zoiizo.nl bestaat nu ruim een jaar en wij zijn benieuwd wat onze gebruikers ervan vinden. Daarom hebben we vandaag een enquête verstuurd naar alle geregistreerde gebruikers van zoiizo.nl Met ieders mening en feedback kunnen verder ontwikkelen en dat vinden wij belangrijk. De resultaten van het onderzoek zijn binnenkort op deze pagina te vinden.

Lees verder →

Elkaar helpen is de basis

maandag, 1 december 2014

Interview met Marion Ubbergen. Zij woont in Gein en is kwartiermaker bij samenredzaam. Zij helpt tijdens de informatietoer van zoiizo.nl. Een mooie gelegenheid om haar een paar vragen te stellen.

Voel jij je verbonden met vrijwilligerswerk?

Ja, want ik doe veel vrijwilligerswerk in Zuidoost, ik help onder andere bij voetbalvereniging Zuidoost United. Zo werk ik mee in de kantine achter de bar en begeleid ik het voetbalteam van mijn zoon. Ook ben ik een tijdje de contactpersoon geweest voor jongens die op basis van een sportzorgtraject aan de voetbalclub verbonden waren. Jongens die vanuit een bepaalde jeugdhulpverleningsinstantie begeleid werden. Waar ik kan helpen bij de vereniging, help ik graag.       

Wat vind je van zoiizo.nl?
Het is een platform waarop hulp dichtbij komt. Marktplaats bijvoorbeeld is afstandelijk, het is verder weg en er komt geld bij kijken. Ik vind het fijn dat zoiizo.nl zonder geld werkt. Elkaar helpen is de basis en dat vind ik een mooie gedachte. Je doet iets voor elkaar zonder meteen iets terug te verwachten, maar ondertussen zet je een beweging in gang die bestaat uit hulp overbrengen. Misschien kun je mij niet helpen, maar een ander wel. Dit idee en deze vorm van wederkerigheid vind ik ontzettend belangrijk. Ik zie zoiizo.nl als de digitale vorm van wederkerigheid, waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen.

Voor wie zou zoiizo.nl extra geschikt kunnen zijn?
Wellicht voor senioren. Maar ook als alleenstaande ouder kan je wel wat extra hulp gebruiken. Als alleenstaand ouder van drie kinderen heb ik hier ervaring mee. Hulp moet je kunnen vragen en dat kan lastig zijn. Dan is zoiizo.nl wat mij betreft een goede manier om toch iets te kunnen vragen.

Lees verder →

Eerste officiŽle informatiepunt bij Buurtkamer Holendrecht

zaterdag, 29 november 2014

Buurtkamer Holendrecht, bekend als Casa Jepie Makandra, is vanaf nu officieel informatiepunt van zoiizo.nl. Iedereen kan hier binnenlopen en terecht voor vragen over zoiizo.nl. Er is een computer aanwezig en de medewerkers helpen je graag verder. Ook voor als je geen e-mailadres hebt, maar wel een hulpvraag of aanbod kan je hier terecht.

Adres van Buurtkamer Holendrecht/ Casa Jepie Makandra:
Opheusdenhof 112
Het is schuintegenover BuurtHuis Holendrecht.
 

Lees verder →

Informatietour zoiizo 2014

donderdag, 13 november 2014

Informatietoer zoiizo.nl Zoiizo.nl start in samenwerking met SAMENredzaam  een informatietour langs diverse locaties. Heb jij een vraag voor burenhulp? Wil je iets voor een ander doen? Of weet je het niet precies en vind je het fijn om geholpen te worden? Kom dan langs op een van onderstaande locaties en we staan voor je klaar voor uitleg. Op zoiizo.nl kan iedereen uit Zuidoost, of je hier nu woont of werkt, een bericht plaatsen met vraag of aanbod van gratis hulp en spullen. Zo kun je elkaar als buurtgenoten makkelijk helpen én leer je je buurt meteen wat beter kennen. Allemaal volgens het motto van zoiizo: Geef hulp. Neem hulp aan!

Wanneer: alle woensdagen in november, 15.00 - 17.00 uur 
Waar:  Bibliotheek Reigersbos, Rossumplein 1

Lees verder →

Knoeperds van kersenbomen - Artikel Gemeentekrant

donderdag, 13 november 2014

Alvin_Hans_Kersenbomen De twee schattige kersenboompjes van een meter hoog die ze zeven jaar geleden had geplant, waren knoeperds geworden die haar tuintje uitgroeiden. Maria vonddat ze een beter plekje verdienden. Ze plaatste een berichtje op zoiizo.nl, de online buurtmarktplaats van Zuidoost. Aangeboden: twee mooie kersenbomen, gratis op te halen bij Maria. Voorwaarde: zelf komen uitgraven en de garantie van een goede, nieuwe plek.

Lees verder →

Nieuwe video voor zoiizo.nl

maandag, 1 september 2014
Lees verder →

Video voor zoiizo

dinsdag, 5 augustus 2014
Lees verder →

Samen in de keuken - Artikel Gemeentekrant

donderdag, 26 juni 2014

“Eten brengt mensen en culturen bij elkaar”, zegt Fazil Adalat. Zoiizo, de online buurtmarktplaats van Zuidoost, doet dat ook. Via zoiizo kwamen Fazil en Laurencia Ekkers in contact met elkaar. Laurencia is nieuwsgierig naar nieuwe recepten en Fazil wil graag zijn kennis van de Surinaamse keuken delen. En dus leert hij haar hoe je Moksi Alesi klaarmaakt. “Een echt Surinaams gerecht. Surinaamser dan dit krijg je het niet.”

Fazil laat zien welke ingrediënten nodig zijn. “Allereerst zout rundvlees. Dat kan je overal in de Bijlmer kopen. Het lekkerste vlees dat er is, vind ik.” Fazil heeft het vlees al gesneden en voorgekookt om het zout eruit te krijgen. En er is gerookte kip. “Die heb ik afgespoeld in heet water, maar niet te lang, want anders gaat de rooksmaak eraf.” Laurencia maakt als geheugensteuntje foto’s van alles wat Fazil op het aanrecht heeft uitgestald: tomaten, uien, knoflookteentjes bouillonblokjes, nootmuskaat, tomatenpuree en saffraan. “Om het gerecht geel te kleuren”, zegt Fazil. “Eigenlijk moet het masoesapoeder zijn, maar dat heb ik niet in huis. Het geheim van dit recept is dat iedereen er zijn eigen draai aan kan geven.”

Lees verder →

Je helpt elkaar toch? Artikel Gemeentekrant

donderdag, 20 maart 2014

Carla de Warm uit Reigersbos had hulp nodig bij een paar klussen in huis. In de stadsdeelkrant las ze over zoiizo.nl, de online buurtmarktplaats van Zuidoost. Ze plaatste een oproep en Ferdinand Strauss van wijkpost Casa Jepie Makandra kwam als vrijwilliger langs met zijn gereedschapskist.

Carla staat zelf ook altijd voor anderen klaar. Zo helpt ze als vrijwilliger in Verzorgingshuis De Venser. “Boodschappen doen, praatje maken. Van alles eigenlijk. Daar hoef ik niet voor betaald te worden. Je woont hier met z’n allen samen. Dan help je elkaar toch?”

Lees verder →

Zoiizo: Estafette van burenhulp - Artikel Gemeentekrant

donderdag, 6 februari 2014

Bram Kneppers uit Reigersbos heeft onlangs van een buurtgenoot hulp gekregen bij verhuizen. Deze buurtgenoot was niemand minder dan Urwin Vyent, Portefeuillehouder Zorg. Urwin startte hiermee een ‘estafette’ van burenhulp in Zuidoost via de nieuwe website zoiizo.nl.  

Zoiizo is de online buurtmarktplaats van Zuidoost. Iedereen die in Zuidoost woont of werkt kan diensten of spullen aanbieden of vragen. Het motto van zoiizo is ‘neem hulp aan, geef hulp door’. Om dat te symboliseren heeft het projectteam van zoiizo Urwin Vyent een echte estafettestok gegeven, met de opdracht deze door te geven aan een buurtbewoner die hij hulp heeft gegeven.

Lees verder →

Een estafette van burenhulp - Artikel Gemeentekrant

donderdag, 9 januari 2014

Urwin Vyent, Portefeuillehouder Zorg, had op woensdag 16 december zijn gymschoenen aangetrokken. Samen met hardlopers van atletiekvereniging Feniks, vrijwilligers van VenZo en lokale ondernemers rende hij in een spannende estafetterace rondjes op het kleine Bijlmerplein. Daarmee vroeg hij aandacht voor Zoiizo.nl.

Lees verder →

zoiizo in Amsterdam Zuidoost

woensdag, 27 november 2013
Lees verder →