Ontmoeten in de Yoga-Buzz - Artikel Stadsblad De Echo

woensdag, 5 augustus 2015

Samen met buurtgenoten ervaring en inspiratie delen op een prachtige zomerdag, met uitzicht op de Gaasperplas. Ilma la Bella uit Nellestein ziet het helemaal voor zich. Ze is kwartiermaakster bij project Samenredzaam Gaasperdam en in die hoedanigheid verzamelt ze vragen en behoeften uit haar buurt. Hiervoor zoekt ze antwoorden, oplossingen en bedenkt ze nieuwe initiatieven, zoals de Yoga-Buzz.

La Bella merkte dat er in Nellestein tegenwoordig weinig publieke ontmoetingsplaatsen zijn, maar dat buren wel de behoefte hebben om elkaar te ontmoeten. Dit kan nu in de Buzz, welke sinds mei dit jaar aan de rand van de Gaasperplas is te vinden. Saamhorigheid is belangrijk voor La Bella: “Ieder voor zich spreekt mij niet aan. Ik wil mensen, projecten en ideeën samenbrengen. Om zo de verbindingen tussen mensen sterker te maken, vooral daar waar mensen elkaar nodig hebben.”

Meer dan yoga

Hoewel de naam Yoga-Buzz anders doet vermoeden, is de bus niet alleen bedoeld voor yogaliefhebbers. Bewoners van woon- en zorgcentrum Nellestein zijn welkom op deze aanloopplek en aan fietsliefhebbers is gedacht, want een fietspomp is aanwezig. Ook is het mogelijk om de website www.zoiizo.nl, de buurtmarktplaats van Zuidoost, te bekijken en gebruiken. Iedereen met een onbetaalde hulpvraag of -aanbod aan een buurtgenoot kan hierop gratis een bericht plaatsen. Naast het online contact kunnen buren samenkomen in de Buzz en ideeën voor de wijk uitwisselen onder het genot van kleine hapjes en drankjes. La Bella zal via Ilma Yoga House kruidenthee, bambuccino en gezonde sappen serveren en het tuin en yoga project Bloei & Groei biedt gezonde hapjes aan. Allemaal tegen een kleine vergoeding.

Samen redzaam

Samenredzaam Gaasperdam streeft ernaar om met elkaar initiatieven te realiseren, door ieders sterke punten toe te passen. De een kan dit, de ander dat. Samen is er veel mogelijk. La Bella: “Niet zelf redzaamheid maar samen redzaamheid brengt ons verder. Ik leef met de gedachte dat geld niet zo belangrijk hoeft te zijn. In wederkerigheid kun je ook veel voor elkaar betekenen. Het voelt bovendien goed als je een beetje zorg hebt voor elkaar.”

Helpen

Ilma la Bella zoekt nog meer mensen die willen helpen met de Yoga-Buzz. Bijvoorbeeld vrijwilligers die een middag met de bus willen staan of anderen met ideeën voor de bus of de buurt. La Bella: “Ik zet nu de bus neer wanneer het mooi weer is en wanneer ik er tijd voor heb. Maar ik wil graag structuur aanbrengen met een groepje vrijwilligers, zodat we de Buzz op regelmatige tijden kunnen neerzetten.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met La Bella door te bellen naar 06-22050207 of te mailen naar info@ilma-yoga-house.nl.

Tekst: Yvette Zeeman, foto: Hans Mooren

← Terug naar nieuwsoverzicht