Over zoiizo

Zoiizo is dé gratis online buurtmarktplaats voor bewoners en ondernemers in Zuidoost. Op de website vind je vragen en aanbiedingen uit jouw buurt. Het gaat om personen die iets zoeken of juist iets voor een ander willen doen. Bij zoiizo helpen bewoners elkaar zonder dat er een financiële vergoeding tegenover staat. Denk aan het uitlaten van de hond, helpen met het doen van boodschappen, een klusje doen in huis of in de tuin, iemand een lift geven of gezellig samen naar de film of koffie drinken. Het kan van alles zijn! Iedereen heeft wel eens iets te vragen, of iets aan te bieden. Jij ook? Plaats direct een vraag of bied iets aan. 

Zoek je uitleg over hoe zoiizo werkt? Ga dan naar "hoe werkt zoiizo?`

Voor wie is zoiizo?

Zoiizo is voor iedereen die in Zuidoost woont of werkt en een ander wil helpen, of juist hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld nieuwe bewoners die Zuidoost beter willen leren kennen. Ouderen die graag hun kennis willen delen en niet van stil zitten houden. Creatievelingen die elkaar vinden en mooie dingen maken. Koffieliefhebbers die graag samen koffie drinken. Sporters die liever samen sporten. Autobezitters die iemand ergens heen brengen. Kortom: zoiizo is er voor iedereen in Zuidoost. 

Hoe is zoiizo ontstaan?

“Beter een goede buur, dan een verre vriend”. Maar hoe goed kennen we onze buren nog? Mensen leven tegenwoordig makkelijk langs elkaar heen. Ook in Stadsdeel Zuidoost is dit te merken: Mensen kennen hun buurtgenoten vaak nauwelijks meer. Dat maakt het moeilijk om hulp te vragen, wanneer het nodig is. Maar eigenlijk vinden we het best prettig om elkaar te helpen: Vaak een kleine moeite voor groot plezier. Internet kan hier helpen. Hoe mooi zou het zijn als je eenvoudig online een vraag kan plaatsen en dat een van jouw buren vrijwillig reageert en komt helpen? Stadsdeel Zuidoost heeft hierom het initiatief genomen voor het ontwikkelen van zoiizo: de website waarop bewoners elkaar kunnen vinden wanneer ze hulp nodig hebben of juist buurtgenoten willen helpen.

Volg zoiizo via Facebook of Twitter!

Als je op de hoogte wilt blijven van zoiizo, volg ons dan via Facebook of Twitter.